Hlavní obsah

Z armádního skladu na Slovensku zmizely granáty a protitankové střely

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Z armádního skladu ve slovenském Trenčíně zmizely ruční granáty a protitankové střely. Ministr obrany Peter Gajdoš nařídil plošnou kontrolu ve všech muničních skladech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nařídil jsem sérii opatření včetně fyzické inventarizace materiálu ve všech centrálních muničních skladech i ve skladech jednotlivých útvarů a zařízení. Každá bedna se musí otevřít a zkontrolovat,“ řekl Gajdoš.

Ministr neupřesnil, jaké množství munice z trenčínského skladu zmizelo. Televize Markíza tvrdí, že při nedávném výdeji materiálu se zjistilo, že chybí 80 obranných granátů F-1 a 11 protitankových střel. Bývalý ministr obrany Ľubomír Galko hovořil o zmizení bedny protitankových granátů a šesti beden ručních granátů.

Deník Pravda napsal, že muniční sklad v Trenčíně o rozloze 74 hektarů má kapacitu 10 tisíc tun munice a je největším z pěti muničních skladů slovenské armády.

Odcizení munice už vyšetřuje policie jako zločin nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi. Případem se zabývá protiteroristická jednotka Národní kriminální agentury. Pachateli hrozí sedm až deset let vězení.

Opozice chce v souvislosti s případem svolat mimořádné zasedání branně-bezpečnostního výboru parlamentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám