Hlavní obsah

Při razii na komplice atentátníka zlikvidovali v petrohradském domě nálož podobnou té z metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad
Aktualizováno

V Petrohradu zlikvidovali při razii v obytném domě nálož, která byla podobná té, která se použila při atentátu v metru. Tajná služba FSB zadržela v domě tři lidi ze Střední Asie, kteří jsou podezřelí z vazeb na útočníka z metra Akbražona Džalilova, uvedla agentura Interfax. Dům musel být evakuován.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V petrohradském domě zneškodnili nálož podobnou té z metraVideo: Reuters

 
Článek

„Na Tovariščevském prospektu byli ve čtvrtek ráno zadrženi tři lidé. Nyní se prověřují jejich vazby na Džaliloa,” řekl Interfaxu jeden z vyšetřovatelů.

Zátah byl proveden právě kvůli atentátu v metru, uvedla představitelka Vyšetřovacího výboru (SKR) Světlana Pětrenková: „Bylo identifikováno několik občanů středoasijských republik, kteří byli v kontaktu s Džalilovem. Během prohlídky bytu, kde žili, byly nalezeny předměty, které jsou důležité pro vyšetřování.” Jejich povahu neupřesnila.

Při razii se také objevilo výbušné zařízení, které bylo zneškodněno. „Výbušné zařízení bylo nalezeno a zničeno,” uvedla FSB pro agenturu TASS. Mělo podobnou konstrukci jako to, které bylo použité při pondělním atentátu v metru.

Podrobnosti k zásahu uvedla s odvoláním na FSB agentura Interfax: „Ve čtvrtek kolem páté ráno našli příslušníci FSB v obytném domě 22/1 na Tovariščevskom prospektu předmět, který podle prvních odhadů hrozil nebezpečím výbuchu.“

Při zásahu byli také přítomni plynaři, kteří uzavřeli přívod plynu do jednoho z bytů.

Rozsáhlá pátrání  

Po pondělním atentátu v petrohradském metru, při kterém bylo zabito 13 lidí a zemřel i sebevražedný atentátník, probíhají ve městě pátrací akce.

Prohledán byl i byt na severu města v devítipatrovém domě, kde žil Akbaržon Džalilev, jenž je podezřelý ze spáchání sebevražedného atentátu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník z Petrohradu si před měsícem najal ve městě bytVideo: Reuters

Zajištěno bylo i osm lidí podezřelých z verbování lidí do řad Islámského státu a Fronty an-Nusra [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám