Hlavní obsah

Čtyři vrahy ruských policistů zlikvidovali, jednoho v přestřelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Astrachaň

Ruské ministerstvo vnitra oznámilo, že v přestřelce a následné speciální operaci byli zlikvidováni čtyři vrazi dvou ruských policistů v Astrachani. Další dva byli podle ministerstva zadrženi. Původně se mluvilo o čtyřech zadržených. Všichni byli členy gangu, jenž zinscenoval dopravní nehodu, aby k ní vylákal dopravní policisty, které pak zavraždil a sebral jim zbraně.

Foto: Profimedia.cz

Ruský policista

Článek

„Podezřelí z vraždy příslušníků dopravní policie Vladimira Djakonova a Dmitrije Školnikova v astrachaňské oblasti se při zadržování bránili za pomoci zbraní. Rozhodlo se o likvidaci podezřelých z těžkých zločinů proti příslušníkům orgánů na ochranu zákona. Všichni čtyři útočníci byli při operaci zlikvidováni,“ řekla zástupkyně ministerstva vnitra Irina Volková agentuře TASS.

Upřesnila, že ve středu večer v Leninské čtvrti Astrachaně příslušníci ruské gardy zastavili kvůli kontrole osobní automobil Renault. Jeden člověk v něm začal na gardisty střílet, přičemž zranil tři příslušníky gardy.

„Jeden z útočníků byl zabit odvetnou palbou,“ sdělila Volková. Zbylí tři byli zlikvidováni krátce poté při speciální operaci.

Podle místního gubernátora Aleksandra Žilina patřila čtveřice ke gangu, který po pondělní půlnoci zinscenoval dopravní nehodu, aby vylákal příslušníky dopravní policie. Dva muže pak útočníci zabili, sebrali jim zbraně a odjeli v mikrobusu GAZ Gazelle. Podle Žilina útočili radikální islamisté. [celá zpráva]

Stíháno bylo sedm podezřelých z Astrachaně a Dagestánu, na čtyři byl vydán mezinárodní zatykač. Dva podezřelé se podařilo dopadnout krátce poté, co byl v úterý objeven odstavený mikrobus. Nejméně jeden člověk tak stále uniká.

Reklama

Výběr článků

Načítám