Hlavní obsah

Britský násilník musí hlásit každý nový vztah, policie pak dotyčnou varuje

– Londýn

Třicetiletý Brit Kylle Godfrey má soudem nařízeno hlásit policii jakýkoliv nový milostný vztah se ženou. Strážci zákona poté dotyčnou informují o jeho násilnické minulosti, aby mohla zvážit, zda chce kontakt s takovýmto mužem udržovat. Jedná se zřejmě o první takový případ v Anglii a Walesu, napsal deník The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Kylle Godfrey

Článek

„Godfreyho oběť byla vystavena domácímu násilí, při kterém prožívala trvalé a hrůzné utrpení,“ vypověděla před londýnským soudem policistka Jane Toppingová, která se podílela na vyšetřování.

V jednom z případů opakovaného napadení Godfrey svou partnerku srazil na zem, mrštil jí hlavou o podlahu a začal ji škrtit. Během loňského října ji takto napadl opakovaně. Odsedí si za to tři roky a po propuštění bude muset po sedm let hlásit na policii jakýkoliv vztah trvající déle než dva týdny. Své potenciální partnerky bude navíc muset o své minulosti zpravit také sám.

„Tento rozsudek nám dává nový nástroj pro ochranu obětí domácího násilí a umožní nám chránit možné budoucí oběti před lidmi jako je Godfrey,“ cituje Daily Telegraph policistku Toppingovou. Dostat násilníka do vězení se podařilo hlavně díky svědectví jeho oběti.

„Během našeho vyšetřování prokázala obrovskou odvahu a doufám, že se teď, když je (odsouzený) za mřížemi a bude pod dohledem, cítí bezpečněji.

Reklama

Výběr článků

Načítám