Hlavní obsah

Na jihu Ruska zavraždili dva policisty, podezřelí jsou islámští radikálové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Na jihu Ruska v Astrachaňské oblasti byli zavražděni dva policisté. Podezřelých je osm islámských radikálů, uvedl gubernátor oblasti Aleksandr Žilkin. Útok byl spáchán ani ne půl dne po atentátu v petrohradském metru. Čtyři podezřelé se už podařilo dopadnout.

Foto: Profimedia.cz

Ruští policisté

Článek

„Skupina radikálních islamistů-vahábitů v noci zinscenovala dopravní nehodu a podnikla drzý útok na dopravní policisty,“ uvedl Žilkin, „útočníci zahájili palbu a zmizeli.“ Dva policisté při útoku spáchaném 27 minut po pondělní půlnoci zahynuli. Útočníci jim sebrali služební zbraně a prchli.

V úterý bylo vyhlášeno pátrání po osmi podezřelých z Astrachaňské oblasti a ze sousedního Dagestánu. Gubernátor požádal obyvatele o pomoc a současně je varoval, že útočníci jsou ozbrojení a nebezpeční.

Policie už objevila opuštěný mikrobus GAZ Gazeľ, který útočníci použili, potvrdil agentuře TASS příslušník vyšetřovací služby Andrej Chegaj.

Bezpečnostní orgány v úterý odpoledne potvrdily Interfaxu, že se podařilo dopadnout čtyři podezřelé. Hlavní podezřelý, 26letý Nurbol Saspanov, byl už dříve odsouzen za loupež a loni byl propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám