Hlavní obsah

Boje na východě Ukrajiny neustávají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Přestřelky a boje na východě Ukrajiny si vyžádaly na ukrajinské straně životy dvou vojáků. Dalších pět utrpělo zranění, uvedl v úterý ráno štáb vládní operace proti separatistům ATO. Rebelové podle ATO opět použili zbraně ráže nad 100 mm, které měly být staženy od fronty.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ukrajinský separatista u poničené mohyly Saur

Článek

Za posledních 24 hodin zaznamenaly ukrajinské síly 58 případů palby ze strany separatistů. Nejvíce jich bylo u Doněcku, kde vzbouřenci použili u Troického dělové houfnice ráže 122 mm i minomety ráže 120 mm, které nasadili i u Avdijivky a Luhanského.

V Luhanské oblasti nasadili stodvacetimilimetrové minomety, u Krymského a u Novozvanivky i dělové houfnice ráže 152 mm.

Doněčtí separatisté na serveru DNR-News v úterý oznámili, že ukrajinské síly vypálily na území neuznané Doněcké lidové republiky 422 dělostřeleckých a minometných granátů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky bojů v Avdijivce, při nichž opět umírali ukrajinští vojáciVideo: Reuters

Ukrajinské ministerstvo zahraničních věcí se v pondělí obrátilo na Rusko, aby ukončilo okupaci Krymu a Sevastopolu a splnilo rezoluci Valného shromáždění OSN 68/262 o územní celistvosti Krymu, která byla schválena právě před třemi lety. Ta ale není na rozdíl od rezolucí rady bezpečnosti závazná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám