Hlavní obsah

Terorista z Londýna byl s někým ve spojení ještě tři minuty před útokem

– Londýn

Terorista, který ve středu v centru Londýna zabil čtyři lidi, byl ještě necelé tři minuty před útokem s někým ve spojení. Uvedl to v pátek serveru deníku Daily Mail, podle kterého Khalid Masood s kýmsi komunikoval prostřednictvím mobilní aplikace WhatsApp těsně před tím, než najel na Westminsterský most.

Foto: Metropolitan Police/Handout , Reuters

Terorista z Londýna Khalid Masood

Článek

Vyšetřovatelé prověřují, zda Masooda někdo do poslední chvíle neřídil. K jeho činu se už přihlásil Islámský stát. Zpráva Daily Mail uvádí, že není jasné, s kým terorista komunikoval.

Dvaapadesátiletý Masood nejprve najel do lidí na chodníku Westminsterského mostu a několik desítek jich srazil. Za mostem pak narazil do plotu u britského parlamentu a vnikl za bránu, kde smrtelně pobodal policistu, který právě odcházel domů. Následně byl ochrankou zastřelen. [celá zpráva]

Foto: Stefan Rousseau, ČTK/AP

Zdravotníci odvážejí na nosítkách zraněného. Televize Sky News potvrdila, že na snímku je pachatel útoku.

Masood si vozidlo pronajal v Sussexu. Noc před útokem strávil v hotelu v přímořském Brightonu jižně od Londýna. Ředitel hotelu Sabeur Tuomi v pátek sdělovacím prostředkům řekl, že se atentátník choval mile, usmíval se a vtipkoval.

Foto: Mapy.cz s použitím Reuters

Útok u britského parlamentu

Reklama

Související články

Kamera zachytila útok v Londýně

Středeční útok v Londýně, při kterém zahynuli čtyři lidé včetně útočníka, zachytila kamera snímající Westminsterský most. Na něm terorista, jehož identitu...

Výběr článků

Načítám