Hlavní obsah

Třetí obětí útoku v Londýně byl americký turista. Slavil tam s manželkou výročí

– Londýn • Aktualizováno

Třetí obětí středečního atentátu v Londýně je čtyřiapadesátiletý Američan Kurt Cochran z Utahu, který byl v britské metropoli spolu se svou ženou Melissou. Pár slavil výročí svatby. Podle vyšetřovatelů byl muž buď shozen, nebo spadl přes okraj Westminsterského mostu. Informoval o tom deník The Daily Mail.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zraněný muž na Westminsterském mostě

Článek

„S těžkým srdcem musím oznámit smutnou zprávu, že náš úžasný bratr, otec, manžel, syn a přítel Kurt Cochran nemohl překonat zranění, která utrpěl při teroristických útocích v Londýně,“ potvrdila na Facebooku rodina třetí oběti.

Podle informací britského listu byla dvojice amerických turistů prvním cílem, do kterého terorista Khalid Masood najížděl. Cochran spadl na schody vedoucí na most a utrpěl těžká zranění, kterým následně v nemocnici podlehl.

Kurt Cochran

Jeho šestačtyřicetiletá žena se zotavuje v nemocnici se zlomenou nohou a žebry. V médiích se po útoku objevily snímky, na nichž Američanka krvácí z hlavy a náhodný kolemjdoucí jí poskytuje první pomoc.

Foto: Stefan Rousseau, ČTK/AP

Zdravotníci odvážejí na nosítkách zraněného. Televize Sky News potvrdila, že na snímku je pachatel útoku.

Cochranovi byli ve Spojeném království v rámci své cesty po Evropě. Před Británií stihli navštívit Německo a měli v plánu podívat se i do dalších zemí.

Dvaapadesátiletý Khalid Masood ve středu nejprve zaútočil na Wesminsterském mostě. S terénním vozem najížděl do lidí, následně naboural do plotu před britským parlamentem a snažil se proniknout do budovy. Pobodal policistu, který následně zraněním podlehl. Policie pak teroristu zlikvidovala. [celá zpráva]

Foto: Mapy.cz s použitím Reuters

Útok u britského parlamentu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám