Hlavní obsah

Záhadné zmizení francouzské rodiny objasněno. Vraždil švagr kvůli zlatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nantes

Záhada zmizení čtyřčlenné francouzské rodiny, která žila poblíž v obci Orvault poblíž Nantes, byla vyřešena. Rodinu Troadecových, jež zmizela v polovině února, zavraždil švagr otce během hádky o rodinné zlato. Informovala o tom BBC. Podle deníku Le Parissien Hubert C. manželský pár a jeho dvě děti umlátil tupým předmětem. Usvědčily ho stopy DNA.

Foto: AP

Pohřešovaná rodina Troadecových

Článek

Hubert C. byl zadržen spolu se svou manželkou - sestrou zavražděného otce od rodiny. Podle informací francouzských médií se přiznal pod tíhou důkazů. Stopy jeho DNA se našly na sklenici v kuchyňském dřezu. Navíc se u něj našly i věci z domu Trodaecových.

Hubert C. měl podle francouzských médií vyšetřovatelům prozradit, kam ukryl těla zavražděných, policisté ale nalezení ostatků dosud nepotvrdili.

Mlčící telefony

Hádka se podle BBC rozhořela o údajné zlaté cihly, jež měly být nalezeny v rodinném domě v Brestu. Matka podezřelého Huberta C ale tvrdí, že rodina žádné zlato neměla a šlo o výmysl.

Pohřešovaní byli manželé Pascal a Brigitte Troadecovi ve věku 49 let, jejich 21letý syn Sebastien a 18letá dcera Charlotte. Naposledy byli spatřeni 16. února. Jejich telefony se od té doby nepřihlásily do sítě a banky neevidovaly žádný pohyb na bankovních kontech. Ve středu se asi 300 kilometrů od jejich domova našly věci jednoho z pohřešovaných.

Auto Sebeastiena se našlo ve čtvrtek v přístavu St. Nazaire poblíž Nantes. Také v něm byly stopy DNA podezřelého Huberta C.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Francii zmizela čtyřčlenná rodináVideo: AP

Policisté prohledali opuštěný dvoupatrový dům rodiny a našli v něm stopy krve tří ze čtyř pohřešovaných. Krev se našla na mobilním telefonu osmnáctileté dcery Charlotte, na hodinkách matky Brigitte a pod schody.

Podle prokurátora se Pierra Sennese se vrah snažil zahladit stopy a věci v jejich domě napovídají, že se rodina nikam nechystala. Postele byly rozestlány, na sušáku zůstalo oblečení a pračka byla plná mokrého prádla. V lednici se navíc kazilo jídlo. „Jako by se život v domě zničehonic zastavil,“ řekl Sennes BBC .

Ve středu vyšetřovatelé oznámili, že nalezli poblíž města Brest asi 300 kilometrů severně od Nantes doklad a kalhoty jednoho z pohřešovaných.

Podezření původně padlo na jednadvacetiletého syna Sebastiena, protože v minulosti trpěl psychickými problémy. Důkazy ale pak vyšetřování zvrátily, vyvrátily tvrzení Huberta C., že své příbuzné neviděl několik let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám