Hlavní obsah

Macron schytal vejce do hlavy. Už podruhé

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Favorit francouzských prezidentských voleb Emmanuel Macron na vlastním těle znova zakusil jednu ze stinných stránek politické kariéry. Když ve středu navštívil pařížský zemědělský veletrh, rozdával úsměvy na všechny strany. Při hovoru s jedním mladým farmářem však z davu přilétlo vejce, které politika zasáhlo rovnou do hlavy.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Francouzský prezidentský kandidát Emmanuel Macron

Článek

Macron ale neztratil duchapřítomnost: „Je to součást politického folklóru,“ komentoval incident, když si rozbité vejce stíral z vlasů.

A nebylo to poprvé. Už jako ministr hospodářství, jímž byl do loňského léta, jej vejci a papírovými koulemi zasypali na pařížském předměstí Montreuil nespokojení odboráři, kterým se nelíbila jeho liberální politika.

Devětatřicetiletý Macron se stal favoritem voleb poté, co se propadly preference konzervativního expremiéra Françoise Fillona kvůli skandálu kolem údajného fiktivního zaměstnávání manželky jako parlamentní asistentky.

Svou podporu Fillona stáhla středopravá Unie demokratů a nezávislých (UDI), která je ve sněmovně zastoupena třicítkou poslanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám