Hlavní obsah

Studenti v Paříži zatarasili školy popelnicemi

– Paříž

Ve Francii ve čtvrtek pokračovaly protesty proti policejnímu násilí. Studenti v Paříži zatarasili vchody do šestnácti středních škol popelnicemi. Policie proti demonstrantům použila slzný plyn, informovala agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protestující studenti v Paříži blokovali školy popelnicemiVideo: Reuters

 
Článek

Protest začal na náměstí Place de la Nation na hranici 11. a 12. pařížského obvodu, kde mladí lidé zapálili několik odpadkových košů. Následně se vydali ke školám, kde se pokoušeli bránit ve vstupu svým spolužákům i pedagogům. K zatarasení vchodů použili barikády z popelnic.

Fotografie agentury AFP i snímky na sociálních sítích ukázaly na to, že pořádkové síly použily k jejich vytlačení slzný plyn i obušky. Žádná vážná zranění ale hlášena nejsou. Policie potvrdila zatčení několika lidí.

Foto: Reuters

Zatarasený vchod do jedné z pařížských škol

Protesty rozpoutal policejní zákrok vůči mladému muži tmavé pleti během protidrogového zátahu na severním předměstí Paříže. Čtyři policisté mladíka označovaného křestním jménem Theo zastavili na ulici, přinutili lehnout si, přičemž mu měli stáhnout kalhoty a znásilnit ho obuškem. Theo skončil s natrženým konečníkem v nemocnici, kde ho pak navštívil i prezident François Hollande. Tři policisté byli obviněni, čtvrtý postaven mimo službu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám