Hlavní obsah

V Německu zadrželi salafistu, který osnoval bombový útok na policisty

Northeim
Aktualizováno

Policisté v Dolním Sasku zadrželi šestadvacetiletého salafistu, který podle vyšetřovatelů připravoval bombový útok na policisty nebo vojáky. Při čtvrteční razii v bytě zadrženého v Norheimu byly nalezeny chemikálie a elektronické součástky, potřebné k výrobě výbušnin. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Vůz německé policie (ilustrační foto)

Článek

Mladý Němec už se podle ČTK k úmyslu útočit na příslušníky bezpečnostních složek přiznal. Policisty nebo vojáky prý plánoval vlákat do pasti, kde chtěl nastražit trhavinu.

Podle šéfa policie v Göttingenu už si zadržený salafista vyslechl obvinění z přípravy zločinu ohrožujícího bezpečnost státu.

Stovky podezřelých

Německá bezpečnost podle šéfa Spolkového úřadu pro ochranu ústavy (BfV) Hans-Georga Maassena eviduje 1600 podezřelých islamistických radikálů, z nichž 570 považuje za nebezpečné a schopné podniknout krvavý útok podobný tomu, který uskutečnil tuniský přistěhovalec Anis Amri na vánočním trhu v Berlíně. Zavraždil tehdy 12 lidí včetně české občanky.

Počet radikálů významně stoupl během několika měsíců.

„Denně obdržíme dva až čtyři věrohodné tipy o plánované teroristické aktivitě. Musíme si uvědomit, že teď žijeme v jiné situaci, než bylo běžné,“ přiznal Maassen. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Bojovníků Islámského státu je o tisíce méně, tvrdí USA

Foto: Faisal Al Nasser, Reuters

Muslim čte v koránu v saúdskoarabském Rijádu

Policejní hlídka se už jednou terčem útoku stala, a to loni v únoru na nádraží v Hannoveru. Tam tehdy teprve 16letá dívka pobodala policistu. Jednalo se o vůbec první útok jménem Islámského státu na území Německa. Soud za to minulý měsíc poslal dívku na šest let do vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám