Hlavní obsah

Desetiletý chlapec zahynul v Turecku při výbuchu bomby, 17 zraněných

• Aktualizováno

Jednoho mrtvého a sedmnáct zraněných si v pátek vyžádala exploze nastražené bomby ve vozidle v jihotureckém městě Viranşehir, které leží asi 50 kilometrů od hranice se Sýrií. S odvoláním na úřední zdroje o tom informovala agentura Anadolu, která původně hovořila o tříletém chlapci, později jeho věk upravila na deset let.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Výbuch na záběru z televize DHA

Článek

Výbuch nastal u ubytovny pro soudce a prokurátory. Na místě zasahovala policie, hasiči a záchranáři. "Osmnáct zraněných občanů bylo převezeno do nemocnice. Mezi nimi desetileté dítě, které přišlo o život," informoval úřad guvernéra provincie Sanliurfa, kde k události došlo. Podle úřadu šlo o teroristický útok.

Vůz byl zaparkován ve večerních hodinách v blízkosti jedné z budov. Bomba byla odpálena na dálku.

"Žádný teroristický útok a žádná teroristická organizace nemůže oslabit boj Turecka proti terorismu," tweetoval turecký ministr spravedlnosti Bekir Bozdag.

"Náš aktivní a odhodlaný boj proti terorismu bude pokračovat," dodal.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, ale způsob a místo jeho provedení naznačuje, že ho mohou mít na svědomí separatističtí Kurdové. Ti zpravidla útočí na představitele státní moci a nevyužívají sebevražedných útočníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám