Hlavní obsah

V americké věznici v Delaware se vzbouřili trestanci, dozorce vzali jako rukojmí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Skupina trestanců zajala část ostrahy věznice ve státě Delaware na severovýchodě USA. Vězni podle místních úřadů získali kontrolu nad nápravným zařízením, které patří k nejpřísněji střeženým v tomto státě. Ve středu o tom informovala agentura AP, podle níž na místě zasahují desítky policejních vozů.

Foto: Doug Curran, Reuters

Věznice Jamese T. Vaughna ve Smyrně

Článek

Ke vzpouře došlo v mužské věznici ve městě Smyrna, která je s 2500 trestanci největší v tomto státě. "Dozvěděli jsme se, že drží tři až pět dozorců jako rukojmí a mají kontrolu nad budovou," řekl médiím šéf delawarské asociace vězeňských dozorců Geoff Klopp.

Podle úřadů se vzpoura odehrává pouze uvnitř budovy a veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí. Podle médií není jasné, zda mají vězni nějaké požadavky.

Delawarské úřady poté preventivně zpřísnily bezpečnostní opatření ve všech ostatních trestnicích.

Podobné nepokoje jsou v amerických věznicích spíše výjimečné. Ve stejném nápravném zařízení byl zajat činitel věznice naposledy v roce 2004, kdy tam jeden z trestanců znásilnil jednu z místních úřednic a držel ji jako rukojmí, než ho zabil odstřelovač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám