Hlavní obsah

Šestici mladých Němců na víkendové oslavě zabil oxid uhelnatý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arnstein

Šest mladých lidí, kteří v noci na neděli zemřeli při soukromé oslavě v bavorském městečku Arnstein, se otrávilo oxidem uhelnatým. Prokázala to pitva. S odvoláním na policii to v pondělí uvedla agentura DPA. Případ hromadného úmrtí mladých lidí ve věku 18 až 19 let vyvolal v Německu značnou pozornost.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Pět chlapců a jednu dívku našel v neděli bez známek života v zahradním domku znepokojený otec dvou účastníků večírku. Záchranáři, které přivolal k synovi a dceři a jejich čtyřem kamarádům, již mladým lidem nemohli nijak pomoci. [celá zpráva]

"Všech šest zemřelo na otravu oxidem uhelnatým," uvedl policejní mluvčí po pitvě. Už krátce po nálezu těl policie vyloučila trestný čin a v neděli také potvrdila, že si mladí lidé topili v zahradním domku v kamnech.

"Proč jedovatý plyn z kamen unikal, je dál předmětem vyšetřování," dodal mluvčí. Oxid uhelnatý vzniká při nedokonalém spalování organických látek.

Případ úmrtí šesti mladých lidí otřásl osmitisícovým bavorským městečkem nedaleko Würzburgu. V pondělí se konala smuteční bohoslužba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám