Hlavní obsah

V Itálii shořel po nehodě autobus se školáky, 16 mrtvých

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Autobus vezoucí školáky narazil na dálnici v severní Itálii do pylonu a začal hořet. Nehoda stála život 16 dětí, oznámili záchranáři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šestnáct mrtvých při nehodě autobusu v ItáliiVideo: AP

 
Článek

Neštěstí se stalo v pátek v podvečer na dálnici A4 poblíž Verony. Autobus vezl maďarské školáky z lyžařského zájezdu ve Francii a vracel se zpět do Budapešti. Podle zpráv od záchranářů autobus narazil do pylonu a okamžitě začal hořet.

Foto: ČTK/AP

Ohořelý maďarský autobus.

Autobus vezl přes 50 pasažérů a řidič, který s sebou měl i svou rodinu, je nejspíš mezi obětmi. Až 36 zraněných bylo odvezeno do nemocnice. Další mladí školáci ale už neměli takové štěstí. Počet obětí nehody by podle záchranářů už neměl narůst, v nemocnici ale leží nejméně čtyři těžce zranění pasažéři, kteří byli v autobuse uvězněni, když vozidlo začalo hořet.

Fotografie hořícího autobusu zveřejněná na Twitteru. 

Maďarským školákům, kteří se vraceli domů z výletu, bylo mezi 16 až 18 lety. Co způsobilo tragickou nehodu, se pořád neví. Policie čeká na souhlas od státního zástupce, aby mohla prohledat spálené zbytky autobusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám