Hlavní obsah

Británie vyslala do Bruselu zkušeného diplomata sira Tima Barrowa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Novým stálým zástupcem Velké Británie v Bruselu se stal zkušený diplomat sir Tim Barrow. Ve středu večer to oznámilo britské ministerstvo zahraničí. Barrow bude součástí vyjednávání o vystoupení Británie z EU. Nahradí sira Ivana Rogerse, který rezignoval a kritizoval britskou vládu.

Foto: ČTK/AP

Sir Tim Barrow dříve působil jako velvyslanec v Rusku. Na snímku z roku 2011 ho přijímá tehdejší ruský prezident a dnešní premiér Dmitrij Medvěděv.

Článek

Dvaapadesátiletý Barrow působí v diplomatických službách od roku 1986 a byl také velvyslancem na Ukrajině a v Rusku. Rovněž s Bruselem už má zkušenosti, protože pracoval na tamějším stálém zastoupení.

Britská premiérka Theresa Mayová ho označila za „zkušeného a tvrdého vyjednavače“.

Sir Tim Barrow nahradí sira Ivana Rogerse, který překvapivě rezignoval v úterý. Do médií unikl jeho dopis, v němž si stěžuje na to, že britská vláda stále nemá jasnou představu, o jaké podobě brexitu chce vyjednávat, a chybí jí zkušení vyjednavači. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Související články

Unie odstartovala přípravy na brexit

Británie ještě svůj odchod Unii neoznámila, ale Unie už ve čtvrtek na svém posledním letošním summitu začala jednat o podobě výstupních jednání. Unijní...

Výběr článků

Načítám