Hlavní obsah

Pasažéři zříceného tupolevu měli záchranné vesty, uvedlo ministerstvo. Pak to popřelo

Moskva
Aktualizováno

Ruské ministerstvo obrany popřelo informaci, že by někteří z pasažérů armádního Tupolevu Tu-154 měli na sobě navlečené záchranné vesty. Ruská média včetně TASSu to přitom uvedla s odvoláním na zdroje z ministerstva obrany.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Člun ruského ministerstva pro mimořádné události při pátrání po troskách Tupolevu Tu-154

Článek

„Všechny pověsti anonymních zdrojů, že pasažéři havarovaného letadla Tu-154 měli na sobě záchranné vesty, jsou naprosto nepravdivé,“ oznámil tiskový odbor ministerstva obrany. Přitom právě s odvoláním na zdroje z ministerstva zveřejnila informaci ruská média.

Zpráva o cestujících s nasazenými záchrannými vestami se objevila poté, co potápěči našli na dně Černého moře asi pětimetrový kus trupu. Současně se našly i věci cestujících. [celá zpráva]

Už v pondělí ráno řekl ruský ministr dopravy Maxim Sokolov, že příčinou tragédie je buď technická závada, nebo chyba pilota, ale ne terorismus. [celá zpráva]

Podle trajektorie letu, která byla upřesněna v pondělí, stroj po startu nestoupal a otočil se doprava, jako by se chtěl vrátit na letiště.

Pátrání se soustřeďuje na nalezení těl obětí, trosek letadla a černých skříněk. U těch je podle ministra dopravy problém, že nemají radiomajáky, které upozorňují na jejich polohu, takže se po nich pátrá s pomocí sonarů.

Havarovaný Tupolev byl armádním strojem. Na jeho palubě cestovali členové ruského Alexandrova armádního pěveckého sboru. Alexandrovci měli namířeno do Sýrie, kde měli vystoupit pro ruské vojáky. Z devíti desítek lidí na palubě nikdo nepřežil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám