Hlavní obsah

Papež popřál mír lidem v Sýrii a dalších konfliktních oblastech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František v tradičním poselství Městu a světu popřál pokoj a mír lidem v konfliktních oblastech v Sýrii, v Izraeli a Palestině, v Jemenu, Libyi, Jižním Súdánu a dalších zemích. Papež vzpomněl také na obyvatele východní Ukrajiny či Severní Koreje. Pokoj přeje rovněž lidem zasaženým teroristickými útoky i migrantům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Papež popřál mír lidem v Sýrii a dalších konfliktních oblastechVideo: Reuters

 
Článek

Papež František dnes v tradičním poselství Městu a světu popřál pokoj a mír lidem v konfliktních oblastech v Sýrii, v Izraeli a Palestině, v Jemenu, Libyi, Jižním Súdánu a dalších zemích. Papež vzpomněl také na obyvatele východní Ukrajiny či Severní Koreje. Pokoj přeje rovněž lidem zasaženým teroristickými útoky i migrantům.

"Mír všem, kteří ztratili své blízké při teroristických činech, jež zasely strach a smrt v tolika zemích a městech," prohlásil papež ve svém poselství, které zaznělo jen několik dní poté, co si teroristický útok na vánoční trh v Berlíně z 19. prosince vyžádal 12 obětí.

Na prvním místě papež vzpomněl na válčící Sýrii, především pak na město Halab, "kde bylo prolito tolik krve". Vyzval přitom, aby v Sýrii "definitivně umlkly zbraně". Na mezinárodní společenství apeloval, aby co nejdříve prostřednictvím jednání dospělo k řešení syrského konfliktu.

Papež rovněž vyjádřil naději na mír ve Svaté zemi. Doufá, že "Izraelci a Palestinci budou mít odvahu a odhodlání napsat novou stránku dějin, kde nenávist a msta přenechají místo ochotě budovat společně harmonickou budoucnost".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám