Hlavní obsah

Německo zadrželo dva muže kvůli přípravě útoku v obchodním centru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Německá policie zadržela dva muže podezřelé z přípravy útoku v nákupním centru ve městě Oberhausen na západě země. Šlo o bratry původem z Kosova. Podle agentury DPA o tom v pátek informovala policie.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Němečtí policisté

Článek

Dvojice ve věku 31 a 28 let byla zadržena v noci po zásahu zvláštní jednotky v nedalekém městě Duisburg. Policisté dostali tip od tajných služeb, které se o útoku plánovaném na nákupní a zábavní komplex CentrO dozvěděly.

Podle médií není jasné, v jaké fázi přípravy útok byl ani kdy k němu mělo dojít. Policie však uvedla, že případ nesouvisí s pondělním útokem v Berlíně. „Neexistuje žádná spojitost s případem Amri kromě toho, že má (případ) islamistické pozadí,” prohlásil mluvčí policie ze západoněmeckého Essenu.

Policisté v civilu i v uniformách byli ve čtvrtek večer vysláni střežit středisko i nedaleký vánoční trh ve městě ležícím v průmyslové oblasti Porúří. Po uzavření trhů i nákupního centra se přítomnost policistů snížila, v pátek ale budou opět ve zvýšeném počtu hlídkovat.

Nákupní centrum CentrO, v němž je více než 250 obchodů, se podle policie otevře jako v běžný pracovní den.

Reklama

Výběr článků

Načítám