Hlavní obsah

Radostně a bezpečně. Kolín na Rýnem chystá na Silvestra zvláštní opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Informační plakáty s opatřeními během silvestrovských oslav chystají pro turisty úřady v německém Kolíně nad Rýnem. Reagují tak na útoky na ženy během loňského Silvestra. Posíleny budou policejní hlídky a v centru města budou zřízeny bezpeční zóny. V pátek o tom informovala agentura DPA.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Němečtí policisté, ilustrační foto.

Článek

„Oslavy v Kolíně radostně a bezpečně” je motto, které bude na plakátech.

Pod ním se bude nacházet takzvaný QR kód, tedy odkaz pro chytré telefony. S jeho pomocí budou moci návštěvníci získat informace ohledně zátarasů a ochranné zóny u dómu v centru velkoměsta, sdělila agentuře mluvčí německé policie.

Plakáty budou podle mluvčí vyvěšeny ve vlacích při nedělní výměně jízdních řádů.

Více policistů

Kvůli útokům na ženy při loňských silvestrovských oslavách vypracovalo město ve spolupráci s policií a železnicí pro letošní rok rozsáhlý bezpečnostní plán. Chtějí tak předejít opakování loňských výtržností.

Město například plánuje vyslat do ulic mnohem více policistů. Okolo dómu, kde loni došlo k největšímu množství sexuálních útoků a krádeží, vznikne ochranná zóna, do které návštěvníci nebudou moci vzít zábavní pyrotechniku.

Na útocích při loňských silvestrovských oslavách, které poměrně negativně ovlivnily pohled veřejnosti na masovou imigraci, se podíleli z větší části přistěhovalci s uprchlickým statusem – převážně Maročané a Alžířané. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám