Hlavní obsah

Francouzi odhalili koordinátora teroristických útoků v Paříži a Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzští vyšetřovatelé identifikovali muže, který zřejmě koordinoval teroristické útoky v Paříži a Bruselu. Má jít o Usamu Atara alias Abú Ahmada. To je bratranec již známé dvojice teroristů — bratrů Khalida a Ibrahima El Bakraouiových. Ti se v březnu odpálili v odletové hale bruselského letiště Zaventem. S odkazem na své zdroje o tom informovala CNN.

Foto: Reuters

Policejní vyšetřovatelé u paříského klubu Bataclan (archivní foto)

Článek

Dvaatřicetiletý Atar má belgické a marocké občanství a je podezřelý, že útoky v Paříži a Bruselu přímo řídil ze Sýrie. Americká televize se odkazuje na zdroje z francouzských zpravodajských kruhů. Důkazy o spojení Atara s útoky se našly v nalezeném notebooku jednoho z bratrů Bakraouiových.

Dvojice se na bruselském letišti odpálila letos 22. března. O život přišlo 32 lidí, více než 300 dalších utrpělo zranění. K útoku došlo čtyři měsíce po masakru v Paříži. [celá zpráva]

Sedm teroristů 13. listopadu loňského roku zaútočilo ve francouzské metropoli na několika místech a povraždilo více než 130 lidí. [celá zpráva] Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že za oběma útoky stál Islámský stát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám