Hlavní obsah

Razie po celém Slovensku, protimafiánský útvar zatýkal daňové podvodníky

– Bratislava
Právo, ivi

Na Slovensku proběhla v pondělí velká policejní akce, při níž bylo zadrženo několik desítek lidí podezřelých ze závažné hospodářské kriminality. Server Aktuality.sk uvedl, že při podvodech s daní z přidané hodnoty (DPH) přišel stát o 10 milionů eur (270 miliónů korun). Zatýkalo se i v Česku.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

„Můžeme potvrdit, že příslušníci Národní kriminální agentury provedli akci v souvislosti se závažnou hospodářskou trestnou činností. Konkrétně se jedná o nadměrné odpočty DPH s komoditou betonářské oceli. Vzhledem k probíhajícím procesním úkonům není možné poskytnout žádné bližší informace,“ uvedl policejní mluvčí Martin Wäldl.

Razie proběhly v Bratislavě, Trnavě, Košicích, Banské Bystrici a na dalších místech. „Jednalo se o celoslovenskou akci zaměřenou na podvody s DPH při obchodování se stavební ocelí,“ řekla mluvčí daňového úřadu Patrícia Macíková.

Razie i v Česku

Policejní akce se podle serveru Aktuality.sk neomezila pouze na území Slovenské republiky. Server uvedl, že se do ní zapojili také policisté z České republiky, kteří rovněž zadrželi několik lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám