Hlavní obsah

V Budyšíně se střetli migranti s ultrapravicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budyšín
Aktualizováno

V saském městě Budyšín (Bautzen) se ve v úterý večer opět střeli pravicoví extremisté s migranty. Podle listu Die Zeit se konal hon na migranty, ale policie to podle agentury DPA popřela.

Foto: Profimedia.cz

Budyšínská ultrapravice při protestech 7. října

Článek

Skupina příznivců extrémní pravice před sebou podle listu Die Zeit hnala dva migranty a jednoho z nich napadla.

Policie přiznala, že na náměstí se uprchlíci stali terčem výhrůžek a útoků kameny poté, co byli tři žadatelé o azyl zadrženi kvůli podezření, že zranili Němce. Na devatenáctiletého Němce zaútočil dvacetiletý opilý běženec.

Na oplátku větší skupina příznivců ultrapravice hnala dva migranty před sebou a házela na ně kameny. Dva z nich na migranty mířili předmětem podobným pistoli, uvedli na policii svědci.

Zatím není jasné, zda aktuální incident souvisí se štvavým materiálem na Facebooku zaměřeným proti uprchlíkům, který varoval před pumovým atentátem ve městě a vyzýval lidi, aby se vyhýbali centru.

Foto: Profimedia.cz

Policie zasahuje v Budyšíně při protestech 7. října

V polovině září se na náměstí v Budyšíně střetly desítky mladých imigrantů a pravicových radikálů. S násilnostmi tehdy začali podnapilí uprchlíci, které předtím pravicoví radikálové slovně provokovali. Policie musela bojující skupiny oddělit pomocí slzného plynu, někteří migranti pak házeli kamení a klacky i po strážcích zákona.

Letos v únoru zase v Budyšíně vyhořela chystaná ubytovna pro běžence. Kolem budovy se tehdy shromáždilo několik desítek lidí, kteří požár provázeli potleskem a urážlivými poznámkami na adresu imigrantů.

Reklama

Výběr článků

Načítám