Hlavní obsah

V Německu začal soud s exmanžely, kteří lákali osamělé ženy a doma je mučili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V Německu ve středu stanuli před soudem v Prederbornu bývalí manželé, kteří měli v Severním Porýní-Vestfálsku unášet a brutálně trýznit ženy. Nejméně dvě z osmi unesených mučení nepřežily. Své oběti 47letý Wilfried W. a jeho o rok mladší exmanželka Angelika B. hledali na seznamce. Prostřednictvím inzerátů lákali osamělé ženy, které toužily najít spřízněnou duši. Své oběti hledali i prostřednictvím inzerátů v českých novinách.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Wilfried W. v soudní síni

Článek

Jednu z místností v pronajatém domě ve městě Höxteru němečtí trýznitelé podle policie přestavěli na mučicí místnost. Na to, co se u nich doma dělo, se přišlo náhodou. Exmanželům se porouchalo auto, v němž převáželi jednu ze svých obětí. Pravděpodobně zazmatkovali a týrané a těžce zraněné ženě uvnitř přivolali záchranáře.

Zmrazili, rozřezali a spálili

Žena zemřela po převozu do nemocnice a policie se rozhodla provést u Wilfrieda W. a Angeliky B. domovní prohlídku. Kromě mučírny tam objevila i důkazy o další vraždě. Exmanželé tělo další umučené zmrazili, rozřezali a spálili v kamnech. Popel pak za jízdy vysypali z auta.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Wilfriedova exmanželka v soudní síni

Pár, který se vydával za sourozence, žil v klidné čtvrti, jejich sousedé nic netušili. Ženy manželé hledali pod záminkou toho, že Wilfried W. touží po partnerce. Ve skutečnosti jim ale šlo o uspokojování sadistických tužeb a v neposlední řadě o peníze, napsal deník Daily Mail. Podle vyšetřovatelů si pár přišel nejméně na 100 tisíc eur, tedy v přepočtu na 2,7 miliónu korun.

Prokuratura chce prokázat postupné mučení nejméně osmi žen, včetně dvou, které útrapy nepřežily. O tom, že bývalí manželé své oběti hledali i v Česku, v květnu informoval deník Bild, aniž by dodal, zda úspěšně.

Policie uvedla, že dvojice ani jednu z žen ve zvláštní místnosti nedržela a všichni žili víceméně společně. Když ale ženy neposlouchaly, připoutali je pachatelé k topení nebo k vaně, a to třeba i na celou noc. Ženy také bili nebo jim trhali vlasy. Nakonec je ostříhali dohola.

Proces, o němž německá média informují pod označením "Dům hrůzy v Höxteru" a v němž obžalovaným hrozí mnohaleté tresty vězení, podle ČTK zřejmě neskončí dříve než v březnu příštího roku. Soudní spis má více než tři tisíce stran. Oběma obviněným, kteří navzájem svalují vinu na sebe, hrozí mnohaleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám