Hlavní obsah

Belgický supermarket evakuovali kvůli ozbrojenému muži

– Brusel • Aktualizováno

V belgickém městě Chatelineau jižně od Bruselu v sobotu evakuovali obchodní centrum, v němž tři ozbrojení zloději přepadli zlatnictví. Nejméně jeden z útočníků vystřelil z automatické pušky a vyvolal paniku a obavy, že se jedná o teroristický útok. Uvedly to úřady, podle kterých nebyl nikdo zraněn, čtyři lidé se ale léčí z šoku.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Belgičtí policisté v pohotovosti. Ilustrační foto

Článek

Policie vyvedla z nákupního centra Cora desítky zákazníků, které vyděsil mimo jiné zvuk padajícího skla z výlohy zlatnictví, kterou lupiči rozbili. Útočníci, kteří jsou na útěku, podle policie nemají nic společného s islamisty.

Belgie zažila nedávno podobný incident. Neznámý muž ozbrojený nožem v úterý zadržoval v supermarketu Carrefour v bruselské čtvrti Forest asi 15 rukojmích. Zásahové jednotce belgické policie se ho ale rychle podařilo přemoci a zadržet. Při incidentu nikdo neutrpěl zranění. Muž útočil zřejmě poté, co se pokusil o krádež a byl při ní přistižen.

Podobné incidenty vyvolávají u místních obyvatel i na sociálních sítích obavy z nového teroristického útoku. V Belgii platí druhý nejvyšší stupeň pohotovosti kvůli terorismu. V březnu zaútočili na bruselské letiště Zaventem a metro sebevražední atentátníci, kteří zabili 32 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám