Hlavní obsah

Muž v bruselském supermarketu zajal rukojmí, policie ho zadržela

• Aktualizováno

Neznámý muž ozbrojený nožem v úterý večer zadržoval v supermarketu v bruselské čtvrti Forest asi 15 rukojmích. Zásahové jednotce belgické policie se ho ale rychle podařilo přemoci a zadržet, informoval list La Libre. Při incidentu nikdo neutrpěl zranění.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Policejní hlídka v Bruselu. Ilustrační foto

Článek

Muž zajal v obchodě řetězce Carrefour v jihobruselské čtvrti Forest podle belgických médií rukojmí zřejmě poté, co se pokusil o krádež a byl při ní přistižen. Policie žádné podrobnosti k případu zatím nesdělila.

Incident a následná policejní akce vyvolala u místních obyvatel i na sociálních sítích obavy z teroristického útoku. V Belgii platí druhý nejvyšší stupeň pohotovosti kvůli terorismu. V březnu zaútočili na bruselské letiště Zaventem a metro sebevražední atentátníci, kteří zabili 32 lidí.

V srpnu v belgickém Charleroi policie zastřelila muže, který mačetou vážně zranil dvě policistky za pokřiku Alláhu akbar (Bůh je veliký). V září napadl nožem jeden muž arabského původu další dva policisty v bruselské čtvrti Molenbeek, která je považována za baštu radikálního islámu v Belgii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám