Hlavní obsah

V Německu soudí dva Čechy kvůli přepadení prodejce karavanů

Z přepadení prodejce karavanů se před soudem v Německu zodpovídají dva Češi. K činu se doznali, informoval portál Märkische Online Zeitung.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Přepadení a loupeže se letos v lednu ve Wensickendorfu ve východní spolkové zemi Braniborsko zúčastnili celkem tři Češi. Jeden z nich, který byl považován za organizátora, ale mezitím zemřel.

Češi podle obžaloby do obchodu vtrhli se zbraní v ruce a prodejci způsobili celkovou škodu přes 10 000 eur (270 000 korun). Přepadený se pokusil jednomu z útočníků zbraň sebrat, což se mu nepodařilo, lupič ho nakonec pobodal do nohy. Obchodníka nakonec praštili zbraní do hlavy a také mu zlomili nohu.

„Neměli jsme v úmyslu být brutální," vypověděl v pátek při úvodním líčení jeden z Čechů. Další dodal, že zamýšleno bylo maximálně několik facek. Při útěku se trojice daleko nedostala, zadržena byla bezprostředně po překročení hranic do Polska, odkud ji úřady následně vydaly zpět do Německa.

Jeden z obžalovaných před soudem prohlásil, že rychlé dopadení je následkem jejich hlouposti, neboť po výjezdu z Berlína špatně najeli na dálnici a místo do České republiky zamířili do Polska. Další chybu učinili i tím, že své auto zaparkovali přímo před obchodem s karavany, takže si přepadený mohl poznamenat registrační značku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám