Hlavní obsah

Dal mi ránu, tvrdí britský europoslanec. Po hádce s kolegou ztratil vědomí

Novinky, rei
Štrasburk

Europoslanec za britskou Stranu nezávislosti Spojeného království (UKIP) zůstává po čtvrtečním incidentu v Evropském parlamentu ve Štrasburku v nemocnici. Po hádce se svým kolegou kvůli tomu, kdo stranu povede, zůstal ležet v bezvědomí na zemi. Steven Woolfe tvrdí, že mu dal poslanec Mike Hookem ránu. Ten to popírá a prohlašuje, že Woolfe zakopl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Europoslanec Steven Woolfe skončil po hádce v nemocniciVideo: Reuters

 
Článek

„Mike byl očividně velmi naštvaný a ztratil nervy,“ vylíčil listu Dail Mail 49letý Woolfe z nemocničního lůžka. Incident se udál během schůzky zástupců UKIP v europarlamentu. Cílem jednání bylo „vyčistit vzduch“ v dusné atmosféře bojů o funkci předsedy.

Europoslanec Woolfe skončil v nemocnici.

„Požádal jsem, abychom tu záležitost šli vyřídit ven, protože vzplanuly vášně a všechny to rozrušovalo. Mike to špatně pochopil,“ popsal Woolfe důvody, proč s Hookemem opustili místnost. Na chodbě ho pak Hookem podle jeho slov napadl.

„Bylo to naprosto nečekané. Mike ke mně přišel a dal mi ránu,“ řekl zraněný europoslanec, který údajně po úderu tvrdě narazil do rámu dveří.

Woolfe se pak vydal hlasovat do plenárního sálu, po hlasování se zvedl, vyšel ze sálu ven a zkolaboval na chodbě. Šéf europoslanců ze UKIP Nigel Farage připustil, že to vypadalo, že by Woolfe nemusel přežít. Britská média uvedla, že Woolfe utrpěl dva blíže nespecifikované záchvaty, z nichž jeden byl závažný. [celá zpráva]

Hookem popírá, že by Woolfea udeřil, podle něj zakopl. „Neudeřil jsem ho ani jsem neviděl, že by se udeřil do hlavy,“ uvedl.

Nová předsedkyně vydržela 18 dní

Stranou UKIP po rezignaci Farage zmítá boj o vedení. Předsedkyní se sice stala Diane Jamesová, ale funkci po pouhých 18 dnech složila. Woolfe chtěl původně také kandidovat, ale bylo mu to odepřeno, protože kandidaturu oznámil po termínu. Objevily se také spekulace, že někteří europoslanci UKIP chtějí přejít ke konzervativcům.

Reklama

Výběr článků

Načítám