Hlavní obsah

Norskou premiérku přistihli, jak během zasedání parlamentu loví pokémony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Norskou premiérku Ernu Solbergovou místní média přistihla, jak v parlamentu během zasedání hraje populární hru Pokémon Go. Není to však zdaleka poprvé, co v zákonodárném sboru severské země načapali politika při lovu pokémonů, upozornil britský list The Guardian. V srpnu se na lov pokémonů vydala například i v Bratislavě, kde jednala se svým protějškem Robertem Ficem.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Norská premiérka Erna Solbergová

Článek

Pětapadesátiletá konzervativní politička svou zálibu tehdy v televizi hájila tím, že nahánění virtuálních postaviček si občas vyžádá i desetikilometrovou procházku.

Kromě Solbergové je známou fanynkou hry v norském parlamentu také Trine Skei Grandeová, předsedkyně Liberální strany Venstre, která podporuje Solbergové vládu. Média ji v srpnu přistihla při lovení pokémonů během jednání o národní bezpečnosti.

Norská premiérka na lovu.

Kuriózní je, že Solbergovou nyní načapali při hře v okamžiku, kdy u řečnického pultíku stála právě Grandeová. „Slyšela, co jsem říkala. My ženy dokážeme dělat dvě věci najednou,“ reagovala na Twitteru pobaveně Solbergová.

Hra Pokémon Go, která se stala hitem letošního léta, se odehrává na pomezí reálného a virtuálního světa. Prostřednictvím mobilních telefonů navádí hráče na reálná místa, kde sbírají kultovní animované postavičky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám