Hlavní obsah

Šéfka britské protiimigrantské strany UKIP rezignovala po pouhých 18 dnech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Pouhých osmnáct dní vydržela v čele britské protiimigrantské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Diane Jamesová. Předsedkyní strany byla zvolena v půlce září a jako důvod své rezignace uvedla „osobní a profesní důvody”. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.

Diane Jamesová. V čele partaje UKIP vydržela 18 dní.

Článek

„Vyjasnilo se, že nemám dostatečnou autoritu ani plnou podporu všech mých kolegů z Evropského parlamentu a stranických funkcionářů na to, abych mohla provést změny, které jsou podle mě nutné a na nichž jsem založila kampaň,” uvedla ve zdůvodnění své rezignace Jamesová.

Šestapadesátiletou političku vybral do čela UKIP stranický sjezd 16. září, aby nahradila charismatického lídra Nigela Farage. Ten z vedení strany, jíž šéfoval deset let, sám odstoupil.

Reklama

Související témata:

Související články

Farage vyrazil do Mississippi za Trumpem

Britský euroskeptik a končící předseda Strany pro nezávislost Spojeného království (UKIP) Nigel Farage se vydal za oceán, aby v americkém Mississippi promluvil...

Výběr článků

Načítám