Hlavní obsah

Psychicky nemocný vrah ze Štýrského Hradce dostal doživotní trest

– Vídeň

K doživotnímu trestu vězení a povinné psychiatrické léčbě odsoudil ve čtvrtek soud v rakouském Štýrském Hradci muže, který loni v červnu ve vysoké rychlosti najížděl s terénním autem do chodců, tři lidi zabil a 34 zranil. Sedmadvacetiletý pachatel identifikovaný v médiích jako Alen R. byl odsouzen přesto, že podle řady psychiatrů trpí schizofrenií a paranoidními halucinacemi.

Foto: Reuters

Psychotik v centru Štýrského Hradce zabil tři lidi.

Článek

Odsouzený, který je otcem dvou dětí, vyděsil obyvatele Štýrského Hradce krátce po poledni 20. června 2015, kdy se řítil ulicí Herrengasse k hlavnímu náměstí rychlostí zhruba 100 až 150 kilometrů v hodině. Některým lidem se podařilo na poslední chvíli uskočit a vyváznout s různě závažným poraněním. V jednu chvíli auto zastavilo, řidič vyskočil a nožem pobodal dva náhodné kolemjdoucí. Pak ve zběsilé jízdě pokračoval.

Obětí jeho řádění se stalo čtyřleté dítě, čtyřiadvacetiletá žena a osmadvacetiletý muž. Při procesu bylo předvoláno 130 svědků. Soud Alena R. označil za trestně odpovědného, vzhledem k jeho psychickému stavu musí ale být internován na psychiatrické klinice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám