Hlavní obsah

Švýcarsko zadrželo bosenskou muslimku obviňovanou z vraždy dítěte

Bern

Švýcarské úřady zadržely bosenskou muslimku, která je podezřelá, že za války v Bosně v letech 1992-1995 brutálně zavraždila srbské dítě. S odvoláním na bosenskou prokuraturu to ve čtvrtek oznámila bosenská média. Právě prokuratura požadovala, aby nyní šestapadesátiletá žena, žijící ve Švýcarsku, byla zatčena.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto. Vůz švýcarské policie

Článek

Elfeta Veseliová je podle prokuratury podezřelá, že v létě 1992 u města Zvorniku, které leží na severovýchodě Bosny u srbských hranic, „zvláště krutým způsobem” zavraždila dvanáctiletého Slobodana Stojanoviče.

V prohlášení prokuratury se o tom, jak byl zločin proveden, žádné podrobnosti neuvádějí kromě toho, že byl spáchán „chladnou zbraní”. Veseliová obvinění odmítá a tvrdí, že čelí výhrůžkám a vydírání lidí, kteří od ní požadují peníze za to, že proti ní údajně nebudou svědčit.

Bosenské úřady se hodlají domáhat vydání Veseliové, aby ji mohly postavit před soud. Občanská válka v Bosně a Hercegovině byla nejkrvavější kapitolou rozpadu Jugoslávie. Během více než tří let si vyžádala na 100 000 mrtvých, statisíce lidí musely opustit své domovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám