Hlavní obsah

Policie v Kielu zatkla marcipánového vyděrače, chtěl dát do škol otrávené cukroví

Kiel

Marcipánový vyděrač je zatčen, napsal v pondělí server německého deníku Bild. Německá policie zadržela v pondělí ráno v Kielu osmatřicetiletého muže, který vyhrožoval, že do škol v severním Německu rozmístí otrávené cukrovinky, pokud nedostane od obchodního řetězce Coop tři milióny eur v bitcoinech.

Foto: Profimedia.cz

Německá policie zatkal v pondělí ráno takzvaného marcipánového vyděrače.

Článek

„V pondělí ráno policie ukončila akci. Další hrozby můžeme vyloučit,“ řekl policejní mluvčí zemského kriminálního úřadu. Ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko tak nehrozí odložení školního roku, o kterém se kvůli bezpečnosti žáků uvažovalo.

Zadržený muž minulý týden podle policie rozmístil v jedné ze škol v Kielu marcipánová srdíčka napuštěná neznámou látkou. Po konzumaci látka způsobovala blíže neupřesněné zdravotní potíže. Úřadů tvrdily, že látka nemohla nikoho připravit o život ani způsobit trvalé následky.

V bytě, kde policie zasahovala, byla ještě jedna osoba, která se však na vydírání nepodílela.

Muž vyhrožoval, že cukrovinky umístí i do dalších škol. Policie kvůli tomu v pátek prohledala tři školy v Kielu a úřady začaly uvažovat o odložení začátku vyučování po letních prázdninách.

Reklama

Výběr článků

Načítám