Hlavní obsah

Vlak RegioJet se na Slovensku srazil s kamiónem, 15 zraněných

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vlak českého dopravce RegioJet se v pátek ráno ve Veľkém Mederu v okresu Dunajská Streda srazil na přejezdu s kamiónem, který řídil český řidič. Zraněno bylo 15 lidí, stav čtyř z nich je kritický. Podle serverů Aktualne.sk a SME.sk o tom informovaly slovenští záchranáři. Mluvčí hasičského a záchranného sboru Zuzana Farkasová přitom hovořila až o 35 zraněných.

Foto: noviny.sk

Návěs byl vlakem odmrštěn mimo silnici.

Článek

„Nehoda se stala ráno před půl osmou na železničním přejezdu se světelnou signalizací na trase mezi Veľkým Mederem a Komárnem. Český řidič kamiónu z doposud nezjištěných příčin vjel přímo pod přijíždějící vlak,“ uvedla trnavská policejní mluvčí Mária Linkešová. Požití alkoholu u řidiče kamiónu zjištěno nebylo.

Na místě zasahovaly dva záchranářské vrtulníky a čtyři sanitky, informoval Andrej Hirjak z Operačního střediska záchranné služby. Na místě operoval i evakuační autobus hasičů.

Strojvedoucí ve vážném stavu

Před příjezdem záchranářů poskytla první pomoc zraněným pasažérům stevardka vlaku. „Podle informací, které jsou nyní k dispozici, byli na místě zranění cestující s otřesem mozku, zlomeninami a drobnými zraněními a odřeninami způsobenými nárazem. Zdravotní stav strojvedoucího vlaku je bohužel vážný,” uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Muž byl letecky transportován do nemocnice.

Foto: noviny.sk

Vlak částečně vykolejil.

„Železniční přejezd je zabezpečen zvukovou a světelnou signalizací, která podle prvotních informací byla plně funkční a kamión v takovém případě neměl na přejezdu co dělat,” doplnil mluvčí.

Foto: noviny.sk

Cestující na místě nehody.

Vlak REX 774 mířil z Komárna do Bratislavy. Mezi Zemianskou Oľčou a Veľkým Mederem zavedl RegioJet náhradní autobusovou dopravu. Vzhledem k rozsahu poškození trati a zabezpečovacího zařízení bude provoz na trati přerušen patrně celý den.

Foto: noviny.sk

Zraněné převezli záchranáři do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám