Hlavní obsah

Slotu obvinili z ohrožování mravní výchovy mládeže

Právo, ivi (Bratislava)
Bratislava

Bývalý předseda Slovenské národní strany (SNS) Ján Slota (63) byl obviněn z ohrožování mravní výchovy mládeže. V případě uznání viny mu hrozí trest ve výši šest měsíců až pět let.

Foto: Profimedia.cz

Ján Slota

Článek

Mluvčí krajské prokuratury v Žilině Milan Cisarik uvedl, že Slota se měl v letech 2014 a 2015 opakovaně potkávat s mladistvými dívkami v restauracích a nočních barech, v jejich přítomnosti konzumovat alkohol, platit jim konzumaci alkoholu a měl před nimi sexuální narážky.

„Dejte mi svatý pokoj. Jen mě terorizují. Nejdřív jsem měl někoho znásilnit, pak jsem měl prodávat drogy a najednou zjistí, že jsem někoho ohrožoval. Je to hloupost,“ řekl televizi TA3 Slota.

Podmínka za havárii

Letos v červnu byl Slota odsouzen za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky k šestiměsíčnímu podmínečnému trestu. V lednu měl totiž autohavárii a odmítl se podrobit dechové zkoušce. Podle slovenských zákonů se na takového řidiče pohlíží, jako by měl v krvi jedno promile alkoholu.

Rozsudek není pravomocný, prokurátor se proti rozsudku odvolal a žádá vyšší trest.

Obvinění ze znásilnění

Loni na Slotu podaly trestní oznámení dvě 16leté dívky, které tvrdily, že jim bývalý předseda SNS podal drogy a následně je znásilnil. Slota to tehdy označil za lži a nesmysly, které se nezakládají na pravdě.

„Co je to za nesmysly a lži? Nemám se k čemu vyjadřovat. Vůbec o ničem nevím,“ reagoval tehdy Slota. Přiznal však, že obě dívky zná. „Chodí stále po hospodách. Jednou mě okradly, když jsem šel na WC, tam je pes zakopaný,“ uvedl Slota.

Jedna z dívek přišla pozdě večer domů bez kabelky, bez bot a s ranou ve tváři. Po otázkách matky, kde byla, se rozplakala a měla odpovědět, že byla se Slotou. Dodala, že se stalo něco hrozného, stydí se za to a nechce o tom mluvit.

Podobný je příběh druhé dívky. Obě se prý bály výhrůžek a vlivu Sloty, nechtěly ohrozit své nejbližší, proto podání trestního oznámení odkládaly. Nakonec se k tomu odhodlaly. Obvinění zatím vzneseno nebylo.

Reklama

Výběr článků

Načítám