Hlavní obsah

Hotelová loď narazila v Bavorsku do mostu, dva lidé zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U bavorského Erlangenu havarovala v sobotu v noci hotelová loď plující po kanálu Mohan-Dunaj. Při nehodě zemřeli dva členové posádky, nikdo z cestujících zraněn nebyl, informovala agentura DPA. K nehodě lodi došlo v neděli i na Slovensku na Dunaji. Rumunský kapitán byl opilý.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Na místo dorazilo na 200 záchranářů (ilustrační snímek)

Článek

"Zemřeli dva muži ve věku 33 a 49 let," uvedla bez dalších podrobností policie. Asi 180 cestujících a 49 členů posádky muselo podle DPA přes čtyři hodiny čekat na havarované lodi.

Asi od šesti hodin ráno pak byli převáděni po speciálně postavené lávce na břeh. Na místo dorazilo na 200 záchranářů.

Nehoda se stala kolem půl druhé ráno. Hotelová loď narazila do betonového mostu, kabina lodivoda byla zcela zničena. Podle bavorského rozhlasu BR se neštěstí stalo poblíž zdymadla. Lodní provoz na kanálu Mohan-Dunaj byl do odvolání zastaven.

K příčině nehody se policie zatím nevyjádřila.

Na Dunaji najela výletní loď do hráze

Nehoda lodi se stala v neděli i slovenském úseku Dunaje u obce Vojka. Výletní plavidlo se 150 lidmi na palubě plavící se pod švýcarskou vlajkou narazilo do hráze. Trnavská policejní mluvčí Mária Linkešová potvrdila, že rumunský kapitán měl pozitivní zkoušku na alkohol.

Server tvnoviny.sk uvedl, že na místo dorazili všechny záchranné složky i ministr životního prostředí László Solymos (Most-Híd).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám