Hlavní obsah

Rakušané zadrželi pětici afghánských žadatelů o azyl, kteří měli osahávat dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wels

Hornorakouští policisté v souvislosti s víkendovým sexuálním obtěžováním žen na folklórní slavnosti ve městě Wels zadrželi pět afghánských mladíků. Je jim od 15 do 22 let a v Rakousku mají zažádáno o azyl. Podle vyšetřovatelů měli v noci na sobotu dívky osahávat, informovala rakouská mutace serveru Local.

Článek

Nejméně osm žen a dívek, které byly na festivalu Welser Volkfest, si stěžovalo, že je mladíci v sále s několika bary obklíčili a osahávali je mezi nohama.

Po jednom podezřelém policisté stále pátrají, a vyzývají proto svědky, aby se přihlásili, stejně jako případné další napadené ženy.

Organizátoři slavností, které ve Welsu trvají až do 11. září, se už za incidenty omluvili a oznámili, že zpřísnili bezpečnostní opatření. Starosta Welsu v reakci na víkendové sexuální obtěžování vyzval k nulové toleranci podobného násilí.

Ve Welsu ve čtvrti Neustadt byla rovněž v noci na sobotu zapálena dvě auta, která zcela shořela. Třetí vozidlo žár značně poškodil. Zatím není jasné, zda oba případy nějak souvisejí.

Sexuální obtěžování ze strany migrantů a žadatelů o azyl v uplynulých měsících ohlásila řada žen v rakouských, německých, ale také finských a švédských městech.

Nejhorší byla situace na Nový rok v Kolíně nad Rýnem. Ženy útočníky identifikovaly jako mladé muže severoafrického původu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám