Hlavní obsah

Slovenská zpěvačka vrátila Trumpovi 25 tisíc dolarů, nesouhlasí s jeho názory

Právo, ivi
Bratislava

Mladá slovenská zpěvačka s íránsko-americkými kořeny Celeste Buckingham (21) vrátila Donaldu Trumpovi 25 tisíc dolarů (přes 600 tisíc Kč), které jí republikánský kandidát na amerického prezidenta věnoval na rozběh mezinárodní kariéry. Zpěvačka tím chtěla vyjádřit nesouhlas s názory kandidáta na amerického prezidenta.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Celeste Buckingham

Článek

Zpěvačce vadí Trumpovy nápady na výstavbu zdi na americko-mexické hranici a také zlehčování a zesměšňování muslimského náboženství, jako se tomu stalo v případě ženy, jejíž syn padl v Iráku. Buckingham vadilo, že Trump kritizoval také Írán, tedy zemi, odkud pochází část zpěvaččiny rodiny. Označil ji za „největšího sponzora terorismu“.

„Když jsem zjistila, jaké má Trump názory a jaká je to osobnost, tak jsem mu všechno vrátila. Řekla jsem, ne děkuji,“ cituje server čas.sk mladou zpěvačku. Pětadvacet tisíc dolarů, které jí miliardáře daroval před třemi lety, tak putovalo zpět na účet fondu, který má pod palcem.

Zpěvačka už nechce být nijak spojována s Trumpem. „Vše, co říká, je zcela v rozporu s tím, čemu věřím a dokonce proti kořenům mého původu,“ uvedla Buckingham, která dodatečně lituje, že peníze od Trumpa vzala.

Peníze jí pomohly

V květnu 2013 se zpěvačka s Trumpem osobně setkala v New Yorku. Miliardář ji odevzdal peníze určené na rozběh její mezinárodní kariéry a na svém webu vyzval přátele, aby tak učinili rovněž. Zpěvačka přiznává, že zmíněná částka jí při startu kariéry hodně pomohla. Její písně hrály americké rozhlasové stanice, získala cenu MTV určenou pro nejlepšího slovenského a českého interpreta. Buckingham bodovala v americké hitparádě.

Server čas.sk v této souvislosti poznamenal, že po úspěšném rozběhu kariéry může zpěvačka peníze bez problémů vrátit, protože dnes vydělává za jediný koncert 3000 eur (81 tisíc Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám