Hlavní obsah

Šéf britských labouristů zpackal jízdu v poloprázdném vagónu

Právo, BBC, rm

Neúspěchem a ostrou výměnou názorů skončil pokus labouristického šéfa a uchazeče o znovuzvolení Jeremyho Corbyna demonstrovat, že britské vlaky jsou přeplněné a železnice je třeba znárodnit.

Foto: Profimedia.cz

Corbyn se na snímku z bezpečnostních kamer vrací poloprázdným vagónem na své sedadlo po natočení záběrů, na kterých seděl na podlaze.

Článek

Předseda labouristů se nechal nafilmovat, jak cestuje vsedě na zemi na plošině v údajně přeplněném vlaku z Londýna do Newcastlu, kde na něj nezbylo místo.

Jenomže majitel vlakové společnosti Virgin, miliardář Richard Branson, následně nechal zveřejnit záběry z bezpečnostních kamer, na nichž Corbyn opouští prakticky prázdný vagón, aby si ustlal pro potřebné záběry v nekomfortním místě poblíž toalet a nástupních dveří.

Šéf Corbynovy volební kampaně Sam Tarry původně tvrdil, že šéf levicové strany musel sedět na zemi dvaačtyřicet minut, než se pro něj uvolnilo místo.

Když pravda vyšla najevo, zkusil Corbynův tým obvinit labouristického protikandidáta Owena Smithe, že celý skandál připravil a rozdmýchal. Smith ale vzal „corbynovcům“ vítr z plachet, když stejně jako oni podpořil znárodnění privatizovaných železnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám