Hlavní obsah

V Mnichově začal soud s Čechy kvůli marihuaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

V Mnichově ve středu začal soud s trojicí Čechů, kteří podle obžaloby jako drogoví kurýři převezli do Bavorska 36 kilogramů marihuany. Informovala o tom rozhlasová stanice Bayerischer Rundfunk. Není jasné, jak vysoký trest Čechům hrozí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bavorští celníci odhalili trojici loni v dubnu při kontrole zavazadel na autobusovém nádraží v Mnichově. Zabavili pět kilogramů drogy, kterou měli Češi u sebe. Policie poté vzala všechny muže do vazby, kde jsou doteď.

Podle vyšetřovatelů trojice opakovaně využívala dálkové autobusy k cestám do Mnichova, při nichž do bavorské metropole dopravila celkem 36 kilogramů marihuany.

Objednávky drogy organizoval devětadvacetiletý student žijící v Mnichově, kromě něj se na bavorské straně na obchodu s marihuanou podílel ještě třiadvacetiletý Němec. Na české straně podle policie obchod řídil Čech, který si krátce předtím odseděl dvouletý trest za pašování drog v německé věznici.

Reklama

Výběr článků

Načítám