Hlavní obsah

Britská ministryně chce v žalářích izolovat radikály

Londýn

Britská ministryně spravedlnosti Elizabeth Trussová chce ve věznicích vytvořit zvláštní oddělení pro izolaci islámských extremistů, aby nemohli radikalizovat ostatní trestance. Napsal to server BBC, podle něhož ministryně také hodlá zpřísnit kontroly muslimských vězeňských duchovních a odstranit radikální literaturu z knihoven káznic.

Foto: Profimedia.cz

Ministryně spravedlnosti Elizabeth Trussová

Článek

Se svým plánem Trussová přichází v době, kdy zpráva o situaci v britských věznicích ukázala na lhostejnost k rostoucímu problému týkajícího se zavřených islámských radikálů. Prověrka navíc hovoří o nesmělosti úřední moci k postupu vůči radikálnímu islámu ve věznicích, dokladem toho je personál, který se v případě ostřejších opatření obává osočení z rasismu.

Kontrola rovněž zjistila, že odsouzení radikální muslimové se dožadují toho, aby své velké páteční pobožnosti mohli vykonávat bez dohledu vězeňské ostrahy.

Náprava nynějšího stavu by podle Trussové spočívala ve vytvoření zvláštních oddílů v přísně střežených káznicích, aby radikálové nemohli ovlivňovat ostatní vězně. Ke stejnému závěru dospěla i kontrolní zpráva.

Kritici plánu ale varují, že separace vybraných vězňů by posloužila k jejich oslavování.

Reklama

Výběr článků

Načítám