Hlavní obsah

Turecký prodavač kebabu se na Slovensku hádal s hostem, ráno měl rozbité výlohy

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Turecký majitel restaurace v Piešťanech Ilknur Perde se tento týden dostal do konfliktu s podnapilým hostem, který ve středu poučoval arabské návštěvníky pohostinského zařízení, jak se mají chovat. Když mu Perde řekl, aby toho nechal a host neuposlechl, vrazil mu facku. Druhý den ráno našel rozbité výlohy, napsal server tvnoviny.sk. Turek je přesvědčen, že obě události souvisejí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Slovenská policie řeší dvě trestní oznámení.

Článek

V souvislosti se zmíněným incidentem eviduje policie dvě trestní oznámení. První podal mladý muž, který tvrdí, že ho majitel restaurace napadl, a druhé podal Perde za poškození majetku. „Policie v této souvislosti vyhodnocuje záběry z bezpečnostních kamer,“ uvedla trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Na sociální síti se vzápětí objevila iniciativa Kdo do tebe kamenem, ty do něj kebabem. Organizátoři vyzývají obyvatele města, aby navštívili restauraci Perde Istanbul Döner Kebab. „Ukažme, že Piešťany jsou tolerantní město. Dejme si kebab u Perdeho, abychom dokázali, že příčinou konfliktů nejsou kulturní, náboženské a jiné odlišnosti, ale pouze hloupí jednotlivci,“ píše se ve výzvě na sociální síti.

Foto: TVNoviny.sk

Turecká restaurace měla rozbité výlohy

Třiašedesátiletý Ilknur Perde žije v Piešťanech už třicet let. Televize Markíza uvedla, že v Piešťanech je už delší dobu cítit napětí mezi arabskými návštěvníky lázeňského města a jeho obyvateli. K vážnějšímu konfliktu však zatím nedošlo. Městská policie zintenzivnila hlídky v centru města.

Poté, co začátkem srpna přišly některé extremistické servery se zprávou, že dva arabští turisté napadli v Piešťanech slovenskou dívku, chtěl spolek Slovenští branci obyvatele města před Araby chránit vlastními hlídkami. Když ale vyšlo najevo, že k žádnému útoku nedošlo, hlídky se z ulic Piešťan zase stáhly.

Slovenští branci se zjevně inspirovali vlakovými hlídkami Lidové strany Naše Slovensko (LSNS) Mariana Kotleby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám