Hlavní obsah

V německém Kasselu hořela ubytovna pro uprchlíky, 16 zraněných

Téměř 200 hasičů bojovalo v neděli čtyři hodiny s rozsáhlým požárem v ubytovacím zařízení pro migranty v Kasselu v německé spolkové zemi Hesensko. Kouř zasáhl 16 ubytovaných, tři z nich byli převezeni do nemocnice, sdělil mluvčí místní policie. Ubytovna sestavená z kontejnerů funguje v areálu starého letiště Kassel-Calden; v zařízení pro 1500 lidí je nyní asi 800 uprchlíků, z toho v místě požáru bydlí asi 120 lidí.

Foto: Bernd Schoelzchen, ČTK/AP

Dým stoupá z požáru kontejnerové ubytovny v německém Kasselu

Článek

Policie podle agentury DPA uvedla, že požár začal uvnitř jednoho z kontejnerů a šířil se rychle do dalších. Vyloučila, že by byl důsledkem útoků na běžence. Dodala, že příčiny požáru se vyšetřují.

Požár zničil 15 obytných bloků, vznikl ale v době, kdy většina ubytovaných byla venku. Hustý dým bylo vidět na kilometry daleko.

Foto: Bernd Schoelzchen, ČTK/AP

Uprchlíci mezi kontejnery v táboře v Kasselu

Německo od loňského roku zaznamenává sérii žhářských útoků na ubytovny pro žadatele o azyl. Za drtivou většinou z nich údajně stojí přívrženci krajní pravice. Naposledy hořela ubytovna pro žadatele o azyl 8. srpna v berlínské čtvrti Pankow, zranění tam utrpělo šest lidí.

Německo je jedním z hlavních cílových států, kam migranti míří. Loni jich do země podle oficiálních údajů přišel více než jeden milión.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám