Hlavní obsah

Němka, která zavraždila své čtyři děti, si odsedí 14 let

– Wallenfels

Německý soud ve středu poslal za čtyřnásobnou vraždu na čtrnáct let do vězení ženu z Bavorska, u níž policie nalezla loni ostatky osmi jejích dětí. Otce, který byl viněn z napomáhání k vraždě, soud osvobodil. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Prokuratura pro ženu žádala doživotí, pro jejího nyní již bývalého manžela pak čtyři roky vězení.

Policie loni v listopadu našla v obydlí ženy ve Wallenfelsu nedaleko českých hranic osm dětských těl. U čtyř se nepodařilo zjistit, zda byly děti po porodu živé. Pětačtyřicetiletá žena u soudu přiznala, že po porodu každé dítě zabalila do ručníku a dusila ho bez ohledu na to, zda vykazovalo známky života. Mrtvoly novorozenců poté uložila do pytlů nebo do krabic, které ukryla ve svém domě. [celá zpráva]

Podle prokuratury jednala žena vždy s jasným vědomím svého činu a nebyla pod tlakem ani v zoufalé situaci. Psychiatrické posudky neodhalily žádnou duševní chorobu.

Chtěla si užívat života

Motivem Němky a jejího muže podle zastupitelství byla snaha užívat si života bez omezování se výchovou dalších dětí. Rozvedení manželé mají společně tři žijící děti. Navíc si do manželství každý přivedl další dvě děti z předchozích vztahů.

Obhájci ženy požádali soud, aby přihlédl k psychickému rozrušení po porodu, jímž podle nich žena v době každého činu trpěla. Právní zástupci jejího manžela tvrdili, že muž o žádném z osmi těhotenství ženy nevěděl a že neměl tušení o porodech  ani o dětských tělech ukrytých v domě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám