Hlavní obsah

Pokusil se zabít primátorku Kolína nad Rýnem, jde do vězení na 14 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Soud v německém Düsseldorfu poslal do vězení na 14 let muže, který se loni v říjnu pokusil zabít nynější primátorku Kolína nad Rýnem Henreitte Rekerovou. Frank S. chtěl podle německých médií původně zabít německou kancléřku Angelu Merkelovou, ale kvůli přísným bezpečnostním opatřením v jejím okolí si nakonec jako náhradní terč zvolil Rekerovou.

Foto: Profimedia.cz

útočník Frank S. u soudu v Düsseldorfu

Článek

Obžaloba pro pravicového extremistu požadovala doživotí, obhajoba nejvýše 15 let vězení. Verdikt soudu tedy obhajobě vyšel vstříc.

Dnes pětačtyřicetiletý muž kolínskou političku, s jejíž prouprchlickou politikou nesouhlasil, napadl 17. října během vrcholící volební kampaně. Podle svědků k ní přátelsky přistoupil a požádal ji o růži. Když mu ji Rekerová podávala, bodl ji loveckým nožem do krku. Jen těsně při tom minul krční tepnu a míchu.

Politička, která se v první chvíli snažila krvácení zastavit svojí rukou, utrpěla vážná zranění. Když se další den stala primátorku Kolína nad Rýnem, byla ještě v kómatu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám