Hlavní obsah

Redaktorům časopisu Charlie Hebdo znovu vyhrožují smrtí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Redaktorům francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo, kteří se v lednu loňského roku stali terčem islamistických teroristů, kdosi vyhrožuje smrtí. Policisté to berou vážně a případem se zabývá jednotka francouzská policie, jež se specializuje na ochranu ohrožených osob. Informoval o tom deník Le Parisien.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Výtisk časopisu Charlie Hebdo

Článek

Anonymní výhrůžky pachatelé umístili na Facebook redakce 22. června. Zpráva byla následně odstraněna, není však jasné, kdo ji smazal.

Šéfredaktor listu navíc o několik dní později dostal další výhrůžku poštou, napsal Le Parisien s odvoláním na informace z policejních kruhů.

„Byl to vzkaz hovořící o zabití několika členů redakce,“ upřesnil deníku citovaný zdroj. Novináři z Charlie Hebdo se k věci odmítli vyjadřovat.

Pařížská redakce Charlie Hebdo se stala 7. ledna 2015 terčem útoku dvou teroristů, kteří vyzbrojeni samopaly a granátometem, vtrhli dovnitř a postříleli dvanáct lidí včetně šéfredaktora. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám