Hlavní obsah

Kotleba chce Slovensko mimo EU, zveřejnil petici

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Mariana Kotleby spouští petici za vystoupení Slovenska z Evropské unie. Kotleba to oznámil na sociální síti.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Marian Kotleba

Článek

„Občané Velké Británie se rozhodli odmítnout diktát Bruselu. Pochopili, že další setrvání v EU by znamenalo jejich postupný zánik. Je nejvyšší čas, aby tento tonoucí evropský Titanik opustilo i Slovensko. Od pondělí proto začínáme plnit další z našich předvolebních slibů - začínáme sbírat podpisy pro vyhlášení referenda o vystoupení Slovenska z EU,“ uvedla Kotlebova strana.

LSNS jako jediná slovenská parlamentní strana přivítala výsledky britského referenda. „Hlasování britských občanů nese v sobě poselství, které se mnoha eurofanatikům a obhájcům bruselského diktátu nebude líbit. Referendum v Británii totiž ukázalo, že požadavek národa a politických skupin na vystoupení z EU není nedemokratická, ani extremistická, ani fašistická. Referendum ukázalo, že jde o absolutně legitimní požadavek a absolutně legitimní politický cíl, za nějž se vyplatí bojovat,“ řekl Kotleba.

Kotlebova strana získala v březnových volbách 200 tisíc hlasů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám