Hlavní obsah

Řecká policie vyklízí další tábořiště uprchlíků u Makedonie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řecká policie vyklízí další uprchlická tábořiště u hranic s Makedonií poté, co byl koncem května evakuován velký tábor v Idomeni. Operace se má týkat zhruba dvou tisícovek lidí, kteří stanují nedaleko silničního přechodu Evzoni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řecká policie vyklidila uprchlický tábor PolykastroVideo: Reuters

 
Článek

Už v pondělí odjelo 1158 lidí ze stanového sídliště poblíž areálu čerpací stanice v obci Polykastro do uprchlického centra asi 25 kilometrů jihovýchodně od Soluně. Na evakuaci běženců původem zejména ze Sýrie dohlíželo asi 300 policistů.

V pevninském Řecku letos uvázlo přes 50 000 migrantů, kteří v zemi nedobrovolně zůstali po uzavření hranic balkánských států. Z toho 8000 uprchlíků se vyskytuje na ostrovech v Egejském moři.

Řecké úřady chtějí všechny registrovat nebo existující registrace ověřit a zpracovat žádosti o azyl, které migranti podali poté, co se jim cesta dál do Evropy uzavřela. Média odhadují, že to bude trvat nejméně rok, oficiálně je ale stanovena mnohem kratší lhůta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám