Hlavní obsah

V Belgii zadrželi dalšího podezřelého teroristu

Brusel

Belgická policie při razii v bruselské čtvrti Schaerbeek zadržela 31letého muže kvůli spojitosti s teroristickými vraždami v bruselském metru a na letišti. Uvedla to v pátek RTE s odvoláním na federálního prokurátora.

Foto: Reuters

Policie v ulicích Bruselu

Článek

Jednatřicetiletý muž Ali Eha byl zadržen ve čtvrtek při razii v domě v Schaerbeeku, což je jedna ze čtvrtí, kde se skrývali útočníci z metra a z letiště, kteří zabili 32 lidí.

„V souvislosti s federálním vyšetřováním teroristických útoků (na letišti) Zaventem a v Bruselu (v metru) byla provedena domovní prohlídka. Muž s belgickým občanstvím Ali Eha narozený 23. září 1984 byl zatčen. Později na něj vyšetřující soudce uvalil vazbu kvůli spoluúčasti na aktivitách teroristické skupiny, teroristických vraždách a pokusu o teroristické vraždy,“ uvedl v prohlášení federální prokurátor.

Je to už několikátý zadržený v případu, mnozí ale byli později propuštěni.

Jeden z hlavních podezřelých Mohamed Abrini, který byl na letišti, ale svou nálož neodpálil, může být podle čtvrtečního rozhodnutí belgického soudu vydán do Francie kvůli podílu na útocích v Paříži. Ty si v listopadu vyžádaly 130 obětí, ale vydán nebude do té doby, než skončí vyšetřování útoků v Belgii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám